Treća u nizu od planiranih 10 panel diskusija, koje organizujemo u okviru projekta “Prostori otpora – Jačanje lokalnih inicijativa”, održana je juče u Krokodilovom centru, u Karađorđevoj 43. Projekat sprovode udruženje Krokodil i Evropski fond za Balkan.
Tema panela privukla je do sada najveću pažnje publike i pokazala da postoji interesovanje za bavljenje organskom proizvodnjom hrane u...Pročitajte više
Dragi ljubitelji dobre hrane, posle 6 meseci pauze, prvi put ove godine u Beogradu, družimo se ponovo u KC Grad, u subotu 25. maja. Mali proizvođači našeg udruženja za vas su pripremili svoje prvoklasne proizvode, a na Bazar stižu i jagode i trešnje.
Iako nam plan da se vidimo u aprilu nije uspeo zbog nevremena, čekamo vas ove subote i nadamo se dobrom druženju. Bazar počinje u 13 časova i tu...Pročitajte više
Panel diskusija “Proizvodnja vina u Srbiji” je naša druga panel diskusija koju organizujemo jednom mesečno u periodu od aprila do novembra, u okviru projekta “Prostori otpora – Jačanje lokalnih inicijativa” koji sprovode udruženje Krokodil i Evropski fond za Balkan. Učesnici na drugom panelu biće:
Branislav Anđelić – Vinarija Plavinci
Bojan Vukmirica – Janovi vinogradi
prof. dr Zorica...Pročitajte više
Da li ste znali da je Hercegovina bogata divljom pčelinjom pašom sa preko tri stotine vrsta lekovitog medonosnog bilja? I koje su to biljke od kojih nastaje med specifične strukture i ukusa? Današnjom pričom vodimo vas u Hercegovinu, tačnije u Trebinje, u posetu pčelarskom gazdinstvu Skočajić.
U našem udruženju mnogo je pčelara koji u svojoj ponudi imaju različite vrste meda, ali je samo jedan...Pročitajte više
Iz našeg malog udruženja, ovog proleća stižu samo dobre vesti. Pokrećemo panel diskusije pod nazivom “Priče Malih proizvođača”, a organizujemo ih u okviru projekta Prostori otpora – Program jačanja lokalnih inicijativa koji sprovode udruženje Krokodil i Evropski fond za Balkan i održavaće se u Krokodilovom centru, u Karađorđevoj 43.
Prva u nizu tema će biti o ženama u poljoprivredi. Na...Pročitajte više
Kako je već uveliko počela priprema zemljišta za prolećnu sadnju, u nastavku ovog teksta videćete jedan primer kako je moguće zemljište za sadnju pripremiti bez upotrebe veštačkih đubriva i hemikalija.
Svoja iskustva i kako izgleda deo pripreme borovnice pred predstojeću sezonu, sa nama je podelio David Radovanović, vlasnik plantaže Dedovina – Blueberry farm.
Da bi shvatili način na koji...Pročitajte više
Još jedna inspirativna priča o tome kako je nastao jedan mali biznis koji i dalje raste, stiže nam iz Vojvodine. Ovoga puta iz Temerina. Iako nastanku Lilifika nije prethodila želja, već potreba da iz zdravstvenih razloga svojoj porodici obezbedi ćureće meso, naša sagovornica Ljiljana Vračar, danas je najpoznatija žena proizvođač ćureće pršute među Malim proizvođačima, a i šire.
Kako je počela...Pročitajte više
Potrebni kolačići su apsolutno neophodni za veb stranicu kako bi pravilno funkcionisala. Ova kategorija uključuje samo kolačiće koji osiguravaju osnovne funkcionalnosti i bezbednosne karakteristike veb stranice. Ovi kolačići ne čuvaju nikakve lične podatke.