Webinar, četvrtak 8. februar – Proizvodnja i sertifikacija hrane bez ostataka pesticida
U četvrtak 8. februara putem platforme Google meet, održaće se Webinar pod nazivom “Proizvodnja i sertifikacija hrane bez pesticida” u organizaciji udruženja Mali proizvođači hrane u Srbiji i sertifikacione kuće RMS 001.
Svedoci smo da se u prethodnoj godini dosta pričalo o pesticidima. O njihovoj prekomernoj upotrebi i nedozvoljenim količinama koje su se mogle naći u hrani. Količina, odnosno ostaci pesticida u hrani su zakonom regulisani, tako što je definisana maksimalno dozvoljena količina ostataka pesticida. Međutim, kada govorimo o štetnosti pesticida po zdravlje ljudi, dolazimo do pitanja kako da oni budu sasvim iskorenjeni.
Kako se proizvodi hrana bez ostataka pesticida? Da li je to moguće u današnje vreme? Šta podrazumeva sertifikacija hrane bez ostataka pesticida i kako se sertifikat dobija? Ali i koji su sve negativni uticaji upotrebe pesticida u proizvodnji hrane? Koliko im je vremena potrebno da se razgrade u prirodi i u organizmu? Koliko daleko mogu da dosegnu posledice upotrebe i na koji način ih svesti na minimum? Šta su alternative i kako do njih doći?
To su samo neka od pitanja na koja ćemo na ovom webinaru pokušati da odgovorimo.
Naš partner na ovom webinaru je sertifikaciona kuća RMS 001. Na Instagramu ih možete pronaći pod imenom @bez.ostataka.pesticida, a imaju i svoju Facebook stranicu. RMS 001, pored sertifikacije proizvoda bez ostataka pesticida, bavi se i sertifikacijom po GlobalGAP standardu i sertifikacijom proizvoda sa geografskim poreklom. Ispred sertifikacione kuće obratiće nam se gospodin Nikola Damljanović. Tokom webinara ćete, između ostalog, imati priliku da sami postavite pitanja i dobijete odgovore koji vas interesuju vezano za ovu temu.
Pridružite nam se da zajedno učimo o pesticidima i kako da hrana koju jedemo dokazano i proverno ne sadrži pesticide, niti njihove ostatke!
Prijavite se putem forme https://docs.google.com/…/1FAIpQLScMizN5Xq1…/viewform i dobićete mejl sa linkom za uključenje na webinar.
Vidimo se 8. februara u 18h!