
PG Eror
U nedostatku ukusa paradajza koji se pamti iz detinjstva prilikom poseta babi i dedi na selu, 2011. godine odlučio sam da zanovim voćnjak i počnem da proizvodim povrće za potrebe porodice na porodičnom seoskom imanju pokojnog dede u selu Žarkovac kod Rume. Posle 4 godine odlučujem da posadim pola hektara kajsije i višnje i uđem u proces organske proizvodnje voća za prodaju. Kao ljubitelj životinja 2016. godine prelazim da živim na selu, pa uz voće i povrće počinjem da gajim i kokoške, ćurke, kasnije stižu i koze, pa ovce… tako da je svaki dan radni dan i dan za uživanje.
Pročitajte više
Cedisha
Cediša je nov brend, koji se bavi proizvodnjom hladno ceđenih, matičnih sokova, bez konzervansa, aditiva, vode i bez dodatog šećera. Cediša je nastao kao spoj dva poljoprivredna gazdinstva, gazdinstvo Stojadinović, iz Boljevca u podnožju Rtnja i gazdinstva Simić, iz Kuršumlije.
Sama ideja o nastanku naše zdrave priče je proistekla iz cimerskih dana tokom studiranja same prehrambene tehnologije na Poljoprivrednom fakultetu Univerziteta u Beogradu. Po završetku studija, od ideje smo prešli na realizaciju.
Naš cilj jeste prerada voća i povrća, koje uspeva na našim prostorima (bez citrusa i tropskog voća), pretežno sa naših zasada.
Pročitajte više
Gazdinstvo Đorđević
Doneli smo odluku da gradski život zamenimo seoskim i time utvrdili da život na selu može biti kvalitetan kao i onaj u gradu, ali u mnogim segmentima daleko opušteniji i lepši! Mi smo devetočlana porodica koja živi i radi na istom domaćinstvu!
Pre par godina iz sopstvenih potreba krenuli smo sa proizvodnjom zdravih, neprskanih proizvoda i vrlo brzo nakon toga proširili smo proizvodnju i time pružili ljudima u okolini zdravu, raznovrsnu i kvalitetnu hranu.
Danas se prodaja i kod nas odvija putem interneta, time imamo mogućnost na prodaju širom Srbije.
Uvek nam je dobar kvalitet bio na prvom mestu.
Kroz naše konstantno razvijanje i usavršavanje proizvoda, budite uvereni da svaki proizvod koji kupite je dobrog kvaliteta i ukusa! Plodovi su sa naših plantaža, iz naših bašta i voćnjaka.
A da ne biste uživali samo putem teksta i slika, sa zadovoljstvom vas pozivamo da sami isprobate i dopustite eksploziju ukusa na zdrav način.
Pročitajte više

PG Lukić
Poljoprivredno gazdinstvo Lukić se nalazi u selu Stupčevići. To je selo u srcu malina u Arilju. Bavimo se uzgojem i preradom malina i drugog voća sa naših prostora. Naše proizvode pravimo na tradicionalan način, od celog ploda voća, pasiranjem i samo odstranjivanjem koštice. Svi proizvodi su pasterizovani, bez konzervanasa i aditiva.
Pročitajte više
Vitbery
Mi smo firma Vitbery iz Kragujevca, proizvodimo hladno ceđene sokove premium kvaliteta. Voće od kojeg cedimo sokove ne sme biti tretirano/prskano mora biti prve klase, ne sme da sadrži trulež. Svi naši sokovi su bez dodatog šećera, bez konzervansa, bez vode, bez veštačkih boja i aroma. Naši sokovi ne služe da utole žeđ, već služe za uživanje u čarobnim ukusima samog voća i da nahrane organizam svim vitaminima, mineralima i ostalim nutrijentima, kako bismo uvek bili zdravi i nasmejani. Svi naši sokovi poseduju analize sertifikovane laboratorije za bezbednost hrane i pića. Takođe posedujemo analizu sa Beogradskog Instituta da su nam sokovi na tržištu najbogatiji antioksidansima. Naše sokove mogu svi piti, bez starosnog ograničenja.
Pročitajte više
Samo višnje
Mi smo PG Simić i gajimo staru autohtonu sortu višanja u Feketiću, stari naziv je Feketićka crna višnja. Nov naziv je “Prima”. Ko je bio u Feketiću, video je da ispred gotovo svake kuće raste bar jedna ova višnja. Proizvodimo matični sok od višanja bez dodatog šećera, džem od višanja bez dodatog šećera, i ulje od koštica višanja.
Voćarski Institut u Čačku je u saradnji sa Poljoprivrednim fakultetom u Novom Sadu uradio naučnu studiju vezanu za ovu našu divnu višnju i utvrdio da ova sorta spada u najotpornije i najbolje na svetu. Šta to znači?
Ima mnogo viši nivo antioksidanasa od ostalih sorti, što kod konzumacije doprinosi opštem zdravlju i imunitetu. Izuzetno je otporna i može da se uzgaja bez prskanja hemijskim sredstvima. Mi je ničim ne tretiramo, i u procesu smo konverzije za dobijanje organskog sertifikata, što znači da ćete piti potpuno prirodan sok. Ima visok sadržaj prirodnog šećera, ukusna je i slatka, i nije potrebno dodavati industrijski šećer u sok. Višnja je samo pasirana, zatim pasterizovana i ambalažirana. Dakle, pijete jedan gusti matični sok. Ne dodajemo šećer, konzervans, ni aditive.
Ono na šta smo takođe mnogo ponosni je ulje od semena koštica višanja! Uz veliki trud, uspeli smo da rešimo tehnologiju krckanja koštica, odvajanja semena od ljuske i hladnog ceđenja. Ulje je pravi raritet i jedini smo u regionu koji ga proizvode. Gde mu je primena?
Za negu svih tipova kože, ali je najpogodnije za suvu i kožu sklonu ekcemima. Nakon sunčanja, za regeneraciju oštećene kože UV zracima. Jestivo je. Može se stavljati u salate. Ima antitumorna dejstvo, zbog velikog udela alfa-eleostearinske kiseline koji inhibiraju ćelije raka (naročito raka dojke).
Naučne studije: https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/20482278/ https://www.mdpi.com/1420-3049/27/3/696 https://www.hindawi.com/journals/jfq/2021/5529613/
Za jedan litar ulja, potrebno je 30kg koštica, ili oko 450-500kg višanja! Srećni smo jer smo ostvarili ideju o iskoristivosti celog ploda višnje!
Nešto više o nama možete pogledati na sledećim linkovima: Samo višnje, sok, liker i rakija (Marka Žvaka) i Priče sa dušom.
Pročitajte više
PG Arsenijević
Ja sam Radmila predstavljam poljoprivredno gazdinstvo Arsenijević koje se nalazi u selu Vinča kod Topole. Bavimo se voćarstvom već 30 godina. Od našeg voća pravimo sokove, džemove, rakije i likere. Trudimo se da ih napravimo na stari tradicionalni način kako su naše bake pripremale. Od povrća iz naše bašte pripremamo ajvar, mleveni paradajz i papriku sa medom u teglama.
Pročitajte više
Marina domaći proizvodi
Mi smo malo porodično gazdinstvo Nedović, nalazimo se u selu Stubal kod Blaca. Na inicijativu mog supruga, osnovali smo brend Marina domaći proizvodi koji se bavi preradom voća i povrća od 2018. godine. Ideja je nastala onog momenta kada nisam mogla da pronađem posao u struci. Bilo je dosta izazova, prve godine smo prodali svega stotinak tegli. Danas taj broj raste svakodnevno i ide do par hiljada tegli. Naše gazdinstvo ima pod zasadom višnju i šljivu, od kojih pravimo slatka i sokove. Naš najveći uspeh je kada nam se kupci vraćaju iz godine u godinu. Na sajmu etno hrane i pića dobili smo nagradu za cepkanu papriku i baš smo ponosni zbog toga.
Pročitajte više