
Tegla Podrinja
Zdravo svima od proizvođača Tegla Podrinja! Tegla Podrinja dolazi iz okoline Bajine Bašte, jednog sela nadomak reke Drine, selo Gvozdac, koje se nalazi na 800 metara nadmorske visine. Pored dobrog raspoloženja i Drinske regate, Bajinobaštani vam mogu ponuditi još mnogo čega. Tegla podrinja vam nudi razne domaće i potpuno prirodne proizvode u vidu džemova, sokova, zimnice, kompota i ostalog.
Kako je naš kraj poznat po velikim usevima raznog voća i povrća, zavisno od sezone, nudićemo vam i naše plodove. Kada pričamo o zimnici, džemu, soku i ostalom, možemo vam reći da naša porodica učestvuje u svim procesima rada prerade, od useva pa do berbe, i možemo vam garantovati za naše proizvode. Na vama je da probate! Dobrodošli!
Pročitajte više
Dudina teglica
Poljoprivredno gazdinstvo Pavlović – Dudina teglica, nalazi se na 34 km od Kopaonika, 17 km od Brzeća i 6 km od Brusa. Već više od jedne decenije bavimo se preradom voća i povrća od naših plodova. A samim uzgojem voća od davnina, preko 7 decenija. Naši proizvodi su pravljeni po starim proverenim receptima na tradicionalni način. Naše gazdinstvo broji 9 članova porodice i svi udruženim snagama radimo. Imamo širok spektar voća i povrća, i tu čast da divlju borovnicu beremo na Kopaoniku isključivo ručno. Tu je i šumska jagoda, dva blaga našeg kraja. Probajte naše proizvode i uverite se sami.
Pročitajte više
Anina domaća zimnica
Dvadeset devet godina bavimo se proizvodnjom voća i povrća. Sve ono što bogata Šumadija rađa, pretvorili smo u domaće džemove, slatka, sokove, kompote, ajvare i mnoge druge đakonije. Stara sveska sa receptima, pre osam godina postala je Anina “Biblija” za pokretanje dodatnog posla od kog danas živi naša porodica.
Pripremanje zimnice po tradicionalnim receptima, poslovna deviza od koje se ne odstupa. Ukus starinske zimnice bez konzervansa i mašinske prerade. Voće i povrće od kog nastaje preko sedamdeset različitih ukusa slatke i slane zimnice ručno se secka, meša i kuva na četiri šporeta na drva.
Dobrodošli u naš skromni dom. Čašica razgovora, pogledi koji govore više od reči i neizbežna gastronomska dobrodošlica.
Pročitajte više