Mesnata kao pršut, malo dimljena i uz poseban ukus. Od bele svinje, proizvodnje Eko farme Moravka iz Topole.
Bela svinja je autohtona rasa poznata po svojoj robusnosti, prilagođenosti tradicionalnom načinu uzgoja i izuzetnom kvalitetu mesa. Ova rasa, karakteristična po svetloj dlaci i snažnoj konstituciji, sporo raste, što omogućava optimalan razvoj masnog i mišićnog tkiva. Upravo ta uravnotežena struktura mesa čini pančetu od bele svinje delikatesom bogatog ukusa, fine teksture i izrazite sočnosti.
Zahvaljujući prirodnoj ishrani, koja uključuje žitarice, voće i druge prirodne resurse, mast bele svinje ima karakterističnu kremastu konzistenciju i blag, orašast ukus. Tradicionalni način soljenja i sušenja dodatno naglašava autentične arome, čineći pančetu od bele svinje neizostavnim delom vrhunskih gastronomskih specijaliteta.
Mile Janjic –
Au, ovo je prava stvar… Ma savrseno