Meso od buta, plećke i krmenadle svinja rase moravka. Dozreva 3 meseca. Osetićete jedinstvenu aromu moravke u tradicionalnom kulenu.
Proizvodi Eko Moravke su iz takovskog kraja, gde se pripremaju na tradicionalan i prirodan način. Moravka je autohtona rasa svinja poreklom iz Srbije, poznata po svojoj otpornosti, prilagodljivosti i kvalitetnom mesu. Ova rasa se odlikuje srednjim telesnim okvirom, crnom ili tamnosivom bojom i izraženom sposobnošću za slobodan uzgoj.
Zahvaljujući sporijem rastu i prirodnoj ishrani, meso moravke je bogato intramuskularnom mašću, što mu daje pun ukus i sočnost – idealne karakteristike za proizvodnju vrhunskog kulena. Tradicionalni način uzgoja, koji podrazumeva ishranu baziranu na žitaricama i prirodnim resursima, doprinosi specifičnoj aromi i teksturi mesa, čineći kulen od moravke jedinstvenim gastronomskim užitkom.
radmilajanjic62 –
Ljudi moji, kakav kulen… Mekan, savršen… Svaka čast, poručivaćemo opet.
aldjo011 –
Dugogodišnji korisnik većine prozvoda, odličan kvalitet, inovativnost, organizovanost, Sva čula uživaju, sve preporuke
Mile Janjic –
Vredi