
Moravski dukat
Naše porodično gazdinstvo se nalazi u okolini Aleksinca, pored južne Morave i zato naš brend nosi naziv Moravski dukat. Bavimo se proizvodnjom i preradom voća i povrća. Voće i povrće je vrhunskog kvaliteta a proizvodnja na tradicionalan način, po recepturi naaših baka, bez ikakvih dodataka i aditiva. Uglavnom je to ručna proizvodnja, gde za pomoć našom članovima domaćinstva angažujemo i vredne žene iz sela i okoline.
Pročitajte više
Tatko na slatko
Dobrodošli u svet Tatko na slatko, registrovani zemljoradničku zadrugu Agro – Matejevac, gde ljubav prema prirodi i tradiciji oblikuje svaku teglicu! Naša porodična tradicija traje decenijama, a strast prema voću i povrću oblikuje svaki proizvod koji nudimo. Većinu plodova uzgajamo sami, s ljubavlju i pažnjom, što garantuje prirodne i kvalitetnee proizvode.
U našoj ponudi nalaze se ne samo slatko, džemovi i sokovi, već i ukusni slani specijaliteti poput domaćeg ajvara, koji će svaki obrok učiniti posebnim. Godinama smo pripremali ove delikatese za sebe i svoju zajednicu, a sada ponosno proširujemo našu porodicu proizvoda kako bismo obradovali još više ljubitelja dobre hrane.
Bez konzervansa i aditiva, naši proizvodi su pravi primer prirodnog užitka. Svaka teglica priča priču o ljubavi, tradiciji i ukusu, koji nas vraća u bezbrižne dane detinjstva.
Naš cilj je da svaka teglica donese osmeh na vaša lica, kao što su to nekada činile bake i deke, okupljajući nas oko stola s toplinom i ljubavlju. Uživajte u slatkim trenucima s Tatko na slatko!
Pročitajte više
Ljicin Špajz
Gazdinstvo „Ljicin Špajz“ iz sela Vražogrnci kod Aleksandrovca Župskog predstavlja porodičnu tradiciju koja se već decenijama bavi uzgajanjem visokokvalitetnog voća i povrća. Svi proizvodi proizvedeni su isključivo na našem imanju, koje je rezultat posvećenog rada čitave porodice. Svaki član porodice doprinosi ovom prelepom zanatu, osiguravajući da svaki plod bude pažljivo zasađen, negovan i ubran u svom punom prirodnom bogatstvu.
Kroz „Ljicin Špajz“ prenosimo ljubav prema prirodi i poljoprivredi sa generacije na generaciju.
Pročitajte više
ZR Demetra
Zanatska radnja Demetra počela je sa radom 2019. godine. Bavimo se preradom voća i povrća, od kojih pravimo džemove, pekmeze, slatka, ajvare, sokove i zimnicu. Sve proizvode pravimo na tradicionalan način, baš kako su naše bake nekada. Naše proizvode pasterizujemo, tako da u njima nema konzervansa niti bilo kakve druge hemije. U sklopu objekta za preradu voća i povrća, imamo i destileriju. U destileriji proizvodimo voćne rakije visokog kvaliteta, što mogu potvrditi i brojne nagrade koje imamo. Takođe se bavimo i proizvodnjom suhomesnatih proizvoda.
Pročitajte više
Naša čarolija
Nadamo se da ćete uživati u našim domaćim proizvodima, koji su rezultat posvećenosti i truda već osmu godinu.

PG Milica Stojković
Ja sam Milica. Pravim zimnicu od kad znam za sebe. Pre 15 godina sam na imanju u Župskom Aleksandrovcu odlučila da posadim aronije, kupinu, višnju, šljive i drugo voće. Kada smo slučajno posadili crnu ribizlu videla sam da je to nešto drugačije. Onda sam počela da punim teglice ovim divnim voćem 2017. Sa prijateljicom i jetrvom osnovali smo udruženje ,,Etno domaćice”. Tako je počela moja bajka: takmičenje u pravljenju ajvara, razne manifestacije nisu mogle da prođu bez mog učesća. Tako su moje teglice počele i da putuju sa mnom.
Pre tri godine predat je projekat u kom učestvujem, a cilje je da zastitimo struganu pogaču kao simbol naroda sa Kosova. Već dve godine sa bibliotekom u Lazarevacu organizujem izložbu obrednih hlebova.
Učestvujem, a i sama organizujem bazare. Takođe imam i mnoga specijalna priznanja sa etno sajmova za slatko od ljutih paprika, džem od crne ribizle, za Struganu pogaču. Dobila sam i srebrno na Gastro festivalu u Ljuboviji.
Pročitajte više
Tri pune teglice
Naše malo imanje se nalazi na padima planine Rudnik. Rudnik je proglašen za vazdušnu banju tako da se smatra zdravim podnebljem. Na tom podneblju smo 2016. godine posadili dunje, šljive, jabuke, mušmule, aroniju odnosno sorte koje ne treba tretirati pesticidima. Sada imamo toliko da možemo ono što se nama najviše svidelo da napravimo i za vas. Pored voćnjaka, takođe imamo i pčelinjak koji je potpuno prirodan.
Najiskusniji član – Nenad zadužen je za brigu o pčelama, stablima voća i medonosnim biljkama. Ja, Žaklina, zadužena sam za finalni proizvod, a između nas pomažu ćerke svaka iz svog domena posla od tehnologije do ekonomije. Mnogo puta smo pokisli, izgoreli na suncu ali nijednog trenutka nismo posustali. Počinjemo sa malim, ali interesantnim asortimanom proizvoda. Sami odabiramo, ručno pravimo i nadamo se da ćemo asortiman u budućnosti proširiti.
Počeli smo zbog nas, ali sada smo prvi put napravili za vas. Nas tri, majka i dve ćerke, sve ručno pravimo i sipamo u teglice otuda i naziv TRI PUNE TEGLICE.
Pročitajte više
Gazdinstvo Pećkanić
Naše gazdinstvo Pećkanić nastalo je iz prvobitne plantaže šipurka koja je podignuta u decembru 2018 godine. U želji da proširimo asortiman osnovali smo današnje gazdinstvo Pećkanić koje ima tendenciju širenja, tj. proizvodnje novih proizvoda. Cela porodica daje svoj doprinos u proizvodnji kako na voćnjaku tako i u proizvodnji gotovih proizvoda, te zbog toga napredujemo i širimo asortiman iz godine u godinu. Svi naši gotovi proizvodi ne sadrže konzervanse, emulgatore, pektine i slično. Za više informacija možete nas kontaktirati. Pozdrav 🙂
Pročitajte više
Sophia ribizla
Poljoprivredno gazdinstvo “Sophia ribizla” nalazi se u Lukićevu pored Zrenjanina i bavi se proizvodnjom i preradom crne ribizle na tradicionalan način. Crnu ribizlu proizvodimo u mestu Družetić na imanju površine preko dva hektara. Pored crne ribizle bavimo se proizvodnjom i preradom kajsija i preradom šumske borovnice. Naši proizvodi su pasterizovani, bez konzervansa i aditiva.
Pročitajte više
Poljoprivredno gazdinstvo Večić
Poljoprivredno gazdinstvo Večić nalazi se u selu Jamena, opština Šid. Naše gazdinstvo se sastoji od obradivog zemljišta na kojem gajimo žitarice i zemljišta pod voćnjacima i baštom. Žitarice delom koristimo za prehranu životinja.
Voće i povrće koje ne stignemo da pojedemo pretvaramo u slatku i slanu zimnicu. Kada smo formirali voćnjake, nismo mogli da se odlučimo šta bismo posadili. Tako da sada imamo po malo od zasada malina, kupina, aronije, ribizle, jagoda, krušaka, kajsija, višanja, dunja, trešanja, smokava, džanarika, oraha, jabuka i šljiva više vrsta. Bašta je jednako raznolika. S obzirom da su neki od članova zvanično u penziji, odlučili smo da deo naše prirode ponudimo i drugima kroz razne proizvode koje ćemo predstavljati u vremenu koje je pred nama.
Svakako se nadamo da ćete uživati u njihovom ukusu kao što i mi uživamo.
Pročitajte više