Hedonista sa kamena
Mi smo poljoprivredno gazdinstvo i bavimo se proizvodnjom sirćeta od divlje jabuke, sremuš pesta, soka i sirupa od divljeg nara. Poreklom smo iz Hercegovine, te u ponudi imamo i autohtone Hercegovačke proizvode Sir i Kajmak iz Mješine, i Hercegovački Med.
Proizvodnjom proizvoda bavimo se poslednjih dvadesetak godina. U proizvodnji učestvuje uža porodica. Sir i kajmak iz mješine proizvode se na katunima u podnožju planine Volujak. Držimo se strogih principa proizvodnje bez upotrebe bilo kakvih veštačkih dodataka. Sir i kajmak iz mjeha prave se od kravljeg mleka sa planinske ispaše goveda. Kravlji sir i kajmak se slažu u suvu ovčiju kožu i fermantacija traje kod sira do 90, a kajmaka i do 120 dana.
Sirće od divljih jabuka najduže proizvodimo (generacijama) i koristimo divlju jabuku planinsku, koju beremo u kasnu jesen.
Naši proizvodi su katunski i spremaju se bez upotrebe bilo kakvih veštačkih dodataka. Sir i kajmak su sa nadmorske visine od 1500m.
Pročitajte više