Neki to vole ljuto
Mi smo poljoprivredno gazdinstvo koje se bavi proizvodnjom i preradom ekstremno ljutih papričica među kojima je i najljuća na svetu Carolina reaper. Odatle i naš naziv “Neki to vole ljuto.” Nalazimo se u Nikincima, u opštini Ruma. Moje ime je Svetlana i proizvodnjom se bavim već 6 godina uz pomoć brata. Ideju da počnem sa sopstvenom proizvodnjom, dobila sam čitajući na internetu o njima. Svidele su mi se i vrlo brzo su postale moj hobi i moja ljubav.
Pročitajte višeGazdinstvo Petrović
Mi smo gazdinstvo Petrović i nalazimo se u podnožju Kopaonika. Bavimo se uzgojem voća i povrća na 1300 metara nadmorske visine, gde zemljište nije tretirano hemijskim sredstvima. Sve što proizvedemo je od voća i povrća koje je uzgajano sa puno ljubavi i pažnje, bez pesticida. Plodovi se pažljivo biraju i prerađuju, tako da se sačuva njihov bogat ukus. Naši proizvodi se prave po tradicionalnoj recepturi i upakovani su u staklenu ambalažu kako bi sačuvali prirodan ukus i miris. Pravimo proizvode za sve generacije koje žele da se hrane zdravo i kvalitetno.
Pročitajte višePG Đorđević
Mi smo Dejan i Nadica, predstavljamo poljoprivredno gazdinstvo Đorđević koje se nalazi u Resniku. Proizvodnju zimnice započeli smo pre desetak godina za neke drage ljude a sada je to naš mali biznis. Zimnicu pravimo svake godine sa velikim zadovoljstvom. Takođe imamo naše zasade oraha i lešnika na jednom hektaru.
Pročitajte višePG Jovanović – Gornja Trnica
Poljoprivredno gazdinstvo Jovanović osnovano je davne 2006. godine, sedište gazdinstva je selo Gornja Trnica, opština Trgovište, koje je smešteno na samom jugu naše zemlje. Nalazimo se na nadmorskoj visini od 960 m gde duvaju jaki vetrovi koji nam pomažu u borbi sa štetočinama, raznim bolestima na prirodan način. Kao četvoročlana porodica prvenstveno se bavimo gajenjem borovnice. Borovnicu smo zasadili 2007. godine, i možemo reći da spadamo među prve uzgajivače borovnica na teritoriji Srbije. Pored borovnice imamo i zasade šljiva, jabuka, krompira, pasulja, a u zatvorenom prostoru gajimo papriku i paradajz. Pored svežeg voća i povrća koje prodajemo, bavimo se i preradom istih. Od gotovih proizvoda tržištu nudimo marmeladu od šipurka, domaći blagi i ljuti ajvar.
Sve naše proizvode pravimo na tradicionalan način, ručno bez korišćenja mehanizacije, po recepturi naših predaka, koja se prenosi u nasleđe. U proizvodnji ne koristimo aditive i konzervanse.
Pročitajte višePG Stevanović
Mi smo poljoprivredno gazdinstvo Stevanović i predstavljamo lokošničku, mlevenu Alevu papriku. Ona je pravljena po tradicionalnom receptu starom nekoliko stotina godina. Možda neki znaju za selo Lokošnica (okolina Leskovca), većina ne znaju, ali ovo je pravi trenutak da upoznate ovo jedinstveno selo. Ova vrsta paprike uspeva samo u ovom podneblju. Što se tiče iskustva poslovanja, već par decenija kao porodica poslujemo na pijacama i sa velikim brojem trgovinskih radnji na jugu Srbije. Želja nam je da proširimo poslovanje i u ostalim predelima Srbije.
Paprika je sušena u sušari na drva (hrastovini)!
Pročitajte višeZimnica Šaletić
Zimnica Šaletić bavi se proizvodnjom domaće slane i slatke zimnice na tradicionalan način. Ovakav način pripreme podrazumeva proizvodnju u malim serijama i ograničenoj količini, radi što boljeg ukusa i kvaliteta. Ceo proces proizvodnje obavlja se ručno. Svo voće i povrće, koje nam je potrebno za naše proizvode, uglavnom proizvodimo sami na našim njivama, uz kontrolisanu proizvodnju čiji nadzor vrši stručan tim agronoma. Ostalo voće i povrće nabavljamo od proverenih dobavljača.
Pročitajte višePG Vlahović
Mi smo poljoprivredno gazdinstvo Vlahović iz Banatskog Brestovca, opština Pančevo u Južnom Banatu. Godinama se bavimo uzgojem paprike u plastenicima i na otvorenom. Pre 8 godina smo došli na ideju da prerađujemo papriku i tako smo došli do finalnog proizvoda, odnosno ajvara. Papriku pečemo na peći na drva, što daje posebnu aromu. Sve se radi ručno, a dugogodišniji kupci su naša reklama. Tokom sezone napravimo oko 3.500 tegli i iz godine u godinu taj broj je sve veći, a kvalitet je zagarantovan.
Pročitajte više