Sofija med
Mi smo porodica Stojanović iz srca Srbije. Generacijama posvećeno i sa ljubavlju proizvodimo najkvalitetniji med. Naše porodično gazdinstvo se nalazi u blizini netaknutih šuma i livada u okolini Niša, gde naše pčele vredno rade i stvaraju prirodni med vrhunskog kvaliteta. Zavisno od sezone selimo naše pčele na najbolje lokacije za skupljanje meda. Od Vlasine preko Stare i Suve planine, sve do osunčanih suncokretovih polja Vojvodine.
Sve je počelo pre mnogo decenija, kada je deda postavio prve košnice i zaljubio se u pčelarstvo. Ljubav prema pčelama i znanje o njihovom čuvanju prenosilo se sa kolena na koleno i prenelo na čitavu porodicu. Samo gazdinstvo je zvanično registrovano 2008. u Nišu i danas čitava porodica Stojanović radi zajedno. Sa istom pažnjom i poštovanjem prema prirodi i pčelama – naš med nije samo proizvod, već deo tradicije, ljubavi i predanosti pčelama. Tokom godina stekli smo veći broj nagrada i priznanja za kvalitet meda, kao i za doprinos u razvoju pčelarstva u našem kraju.
Pored proizvodnje meda, cela porodica veliku pažnju posvećuje i očuvanju pčelinjih zajednica, brinući se o njihovom zdravlju i prirodnom okruženju. Naše gazdinstvo, danas nudi raznovrsne proizvode na bazi meda, poput matičnog mleča, propolisa, polena i voska. Svi naši proizvodi zasnovani su na tradicionalnim metodama, ali uz pažljivo praćenje savremenih standarda kvaliteta. Uprkos izazovima modernog poslovanja, ostali smo verni svojim korenima i tradiciji i na taj način smo došli do našeg glavnog proizvoda pod brendom Sofija Med!
Kroz godine, uspeli smo da steknemo poverenje brojnih kupaca koji se uvek vraćaju, prepoznajući autentičnost i vrhunski kvalitet naših proizvoda. Nastavićemo da stvaramo proizvode u skladu s prirodom, jer verujemo da samo tako možemo pružiti najbolji med – čist, autentičan i pun zdravlja.
Ukusi sa sela
Ukusi sa selo je malo poljoprivredno gazdinstvo Pejčić iz sela Kaluđerovo, opština Babušnica. Na tradicionalan način generacijama unazad pravimo sir i lužničku vurdu. Svi proizvodi su od punomasnog planinskog mleka. Proizvodnjom se bavimo supruga i ja, a pomažu nam i naše troje dece.
Vurda je proizvod našeg kraja koji smo i geografski zaštitili. Dobija se od kuvanog mleka, a zatim ohlađenog na temperaturu muže. Dodaje se kao potkvasa, vurda od prethodnog dana. Posle par sati se isipa u cedila i cedi 24 h. Nakon toga se dobija proizvod koji se usoli i spreman je za konzumaciju.
Sir dobijamo od mleka kome se dodaje samo sirilo i so.
Pročitajte više
TANIERO
Mi smo malo gazdinstvo iz Niške Banje koje je bavi proizvodnjom i preradom čili papričica, voća i povrća proizvedenih na našem gazdinstvu. Iz ljubavi prema kuvanju nastao je naš brend TANIERO. I uz nekoliko već prepoznatljivih proizvoda često izbacimo i neki specijal u manjoj seriji. Naše proizvode spremamo i pakujemo na tradicionalan način, bez upotrebe aditiva.
Pročitajte više