Ovaj paradajz dolazi iz Trupala, nadomak Niša, gde porodično gazdinstvo Gašević primenjuje inovativan i održiv način proizvodnje – akvaponiju. U pitanju je zatvoren sistem koji povezuje uzgoj ribe i biljaka: ribe žive u bazenima, a voda koju prirodno obogate hranljivim materijama koristi se za ishranu biljaka. Biljke rastu na šljunku, bez zemlje i bez ikakve hemije, prečišćavaju vodu i vraćaju je ribama, sve u savršenoj prirodnoj ravnoteži.
U pitanju je sorta Cornabel koja ima duguljast oblik kao paprika, i izuzetno je sladak.
Paradajz iz ovog sistema ima autentičan, bogat ukus koji podseća na domaći paradajz kakav su nekada pravile naše bake. Nema tragova pesticida, veštačkih đubriva ili kontaminacije iz zemljišta, jer u ovom sistemu to nije moguće: zajednička voda za biljke i ribe garantuje čistoću i proverljiv kvalitet.
Recenzije
Još nema komentara.