Domaći beli luk iz banatskog sela Idvora dolazi iz pažljivo očuvanih autohtonih sorti, među kojima se ističu bosut i stara sorta koja se prenosi generacijama, još od prabake. Svaki čen je rezultat dugogodišnje selekcije, sade se isključivo najzdraviji i najkvalitetniji primerci, što obezbeđuje postojan kvalitet i intenzivnu aromu.
Luk je punog ukusa, izraženog mirisa i taman koliko treba ljut, idealan za domaću kuhinju. Gajen je na manjoj površini, uz potpunu ručnu obradu i negu. Tokom uzgoja nisu korišćena hemijska sredstva; zemljište je prihranjeno samo mineralnim đubrivom pre sadnje, a biljke su prskane isključivo prirodnim preparatima, EM5 rastvorom sa efektivnim mikroorganizmima i đubrivom od koprive.
Ručno je kopan dva puta i špartan između redova, što dodatno doprinosi njegovom zdravlju i kvalitetu. Ovaj beli luk je više od namirnice, to je proizvod znanja, iskustva i posvećenosti.
Recenzije
Još nema komentara.