
Sa salaša zimnica
Naša priča počinje 2015. godine na malom salašu na obodu Rume. Započeli smo proizvodnju kuvanog paradajza, ajvara , pinđura, mešane i lovačke salate, turšije, cvekle, pekmeza od šljiva, kajsija, dunja, šipka, drenjine i jagoda i više vrsta sokova. Za preradu koristimo povrće i voće sa naših njiva, a sve u želji da ljudima u velikim gradovima ponudimo hranu sa izvora nastajanja.
Mi smo porodična “firma” u kojoj rade tri generacije. Naši roditelji, mi i naše troje dece. Ideju o pokretanju ovog posla je inicirala moja supruga Dragana a mi smo je svi zdušno podržali. Posle prve dve godine priča je krenula da se širi u pravcu suvog mesa, sireva, kolača i domaćeg hleba.
Danas je naše gazdinstvo locirano u selu Kraljevci pored Rume. Raširili smo svoju primarnu njivsku i plasteničku proizvodnju i podigli kapacitete prerade. Ispred samog imanja smo izgradili malu kućicu u kojoj vršimo prodaju naših proizvoda.
Pročitajte više
Gazdinstvo Živanić
Gazdinstvo Živanić čini jedan mali tim, sestra i ja se bavimo izradom slatkiša i slaniša. Većinu namirnica moja sestra proizvodi na porodičnom imanju, gde je nastavila da živi sa svojom porodicom. Naši slatkiši i slaniši su izrađeni od najkvalitetnijih sirovina. Pored toga na našem imanju možete kupiti povrće, mleko, sireve, zimnicu, jaja, meso u određenim periodima tokom godine.
Pročitajte više
Anina domaća zimnica
Dvadeset osam godina bavimo se proizvodnjom voća i povrća. Sve ono što bogata Šumadija rađa, pretvorili smo u domaće džemove, slatka, sokove, kompote, ajvare i mnoge druge đakonije. Stara sveska sa receptima, pre osam godina postala je Anina “Biblija” za pokretanje dodatnog posla od kog danas živi naša porodica.
Pripremanje zimnice po tradicionalnim receptima, poslovna deviza od koje se ne odstupa. Ukus starinske zimnice bez konzervansa i mašinske prerade. Voće i povrće od kog nastaje preko sedamdeset različitih ukusa slatke i slane zimnice ručno se secka, meša i kuva na četiri šporeta na drva.
Dobrodošli u naš skromni dom. Čašica razgovora, pogledi koji govore više od reči i neizbežna gastronomska dobrodošlica.
Pročitajte više