
Prerada mesa Miladinović
Jedan momak iz sela kraj Smederevske Palanke, odvaja se od svoje porodice sa 15 godina. Odlazi u Beograd kako bi usavršio mesarski zanat i osnovao svoju preradu mesa. Sad već porodičan čovek i osnivač prerade mesa Miladinović, svoju firmu registrovao je u Boleču. Velika mu je želja da svoje zanatske suhomesnate proizvode omogući ljudima iz grada. Sva sirovina je od naših ljudi, iz sela u Srbiji. U skopu naše prerade, imamo i pečenjaru.
Pročitajte više

Dragin Kulen i Kobasica
Od reči gazdinstvo mi mnogo više volimo reč domaćinstvo. Kod nas posao vodi domaćin, a ne gazda.
Mi smo domaćini, poreklom Slavonci, na šta smo posebno ponosni, jer su iza nas generacije predaka koji su omogućili da mi danas imamo prave recepte i da tačno znamo kako i šta radimo. Za nas je domaćinska kuća ona u kojoj se poštuje tradicija, i koja svojim radom stvara trpezu za ponos i diku, a ono što je sigurno je da su naši suhomesnati specijaliteti upravo ono na šta smo jako ponosni.
Pročitajte više