
Dedino zlato

Sremica Rivica
🌱🍅 PG SREMICA RIVICA 🌱🍅
Mi smo poljoprivredno gazdinstvo Sremica Rivica koji se nalazi u malom fruškogorskom selu Rivica u opštini Irig. Naše poljoprivredno gazdinstvo se bavi poljoprivredom dugi niz godina . Moji roditelji i brat bave se ratarstvom , stočarstvom, voćarstvom i povrtarstvom. Cela porodica je uključena u posao oko proizvodnje paradajza koja nije nimalo laka. Dosta se radi, jer prvo moramo da proizvedemo rasadu u plasteniku koja se kasnije iznosi na otvoreno polje. Plodovi se kasnije pažljivo biraju i prerađuju. Proizvodimo svoje proizvode na tradicionalan način , naš proizvod je upakovan u staklenu twist off ambalažu kako bi sačuvali prirodan ukus i miris .
Pročitajte više
Neki to vole ljuto
Mi smo poljoprivredno gazdinstvo koje se bavi proizvodnjom i preradom ekstremno ljutih papričica među kojima je i najljuća na svetu Carolina reaper. Odatle i naš naziv “Neki to vole ljuto.” Nalazimo se u Nikincima, u opštini Ruma. Moje ime je Svetlana i proizvodnjom se bavim već 6 godina uz pomoć brata. Ideju da počnem sa sopstvenom proizvodnjom, dobila sam čitajući na internetu o njima. Svidele su mi se i vrlo brzo su postale moj hobi i moja ljubav.
Pročitajte više
Rajska dolina Markoš
Rajska dolina Markoš je mala porodična proizvodnja proizvoda od kozijeg mleka. Na našem imanju gajimo koze rase Alpina. Proizvodnja je počela početkom 2019. godine prevesahodno iz ljubavi prema životinjama. U naše proizvode je utkan rad, ljubav i maštovitost prirode. Naše koze su na ispaši na obroncima Fruške gore, gde pored lepe prirode pasu travu bogatu lekovitim biljem.
Raspoloženi smo i za prijem manjih grupa posetilaca koji žele da vide ceo proces proizvodnje. Kako mi to gajimo koze, proces nastanka naših proizvoda i naše mlekare možete videti na na našoj stranici.
Pročitajte više

Don Tomatino
Mi smo poljoprivredno gazdinstvo Petrović iz Nove Pazove. Bavimo se proizvodnjom paradajza i jagoda u plastenicima i na otvorenom polju. Proizvođači smo sa višegodišnjim iskustvom. Proizvodnjom voća i povrća bavimo se od 2009. godine. Imamo želju da svoje kupce obradujemo pravim domaćim proizvodima. Kontrolu naše proizvodnje vrši agronom iz oblasti povrtarstva, tako da su naši proizvodi zdravi i bezbedni za upotrebu. Naše jagode poseduju i miris i ukus!
Pročitajte više
PG Eror
U nedostatku ukusa paradajza koji se pamti iz detinjstva prilikom poseta babi i dedi na selu, 2011. godine odlučio sam da zanovim voćnjak i počnem da proizvodim povrće za potrebe porodice na porodičnom seoskom imanju pokojnog dede u selu Žarkovac kod Rume. Posle 4 godine odlučujem da posadim pola hektara kajsije i višnje i uđem u proces organske proizvodnje voća za prodaju. Kao ljubitelj životinja 2016. godine prelazim da živim na selu, pa uz voće i povrće počinjem da gajim i kokoške, ćurke, kasnije stižu i koze, pa ovce… tako da je svaki dan radni dan i dan za uživanje.
Pročitajte više
Sa salaša zimnica
Naša priča počinje 2015. godine na malom salašu na obodu Rume. Započeli smo proizvodnju kuvanog paradajza, ajvara , pinđura, mešane i lovačke salate, turšije, cvekle, pekmeza od šljiva, kajsija, dunja, šipka, drenjine i jagoda i više vrsta sokova. Za preradu koristimo povrće i voće sa naših njiva, a sve u želji da ljudima u velikim gradovima ponudimo hranu sa izvora nastajanja.
Mi smo porodična “firma” u kojoj rade tri generacije. Naši roditelji, mi i naše troje dece. Ideju o pokretanju ovog posla je inicirala moja supruga Dragana a mi smo je svi zdušno podržali. Posle prve dve godine priča je krenula da se širi u pravcu suvog mesa, sireva, kolača i domaćeg hleba.
Danas je naše gazdinstvo locirano u selu Kraljevci pored Rume. Raširili smo svoju primarnu njivsku i plasteničku proizvodnju i podigli kapacitete prerade. Ispred samog imanja smo izgradili malu kućicu u kojoj vršimo prodaju naših proizvoda.
Pročitajte više
Dragin Kulen i Kobasica
Od reči gazdinstvo mi mnogo više volimo reč domaćinstvo. Kod nas posao vodi domaćin, a ne gazda.
Mi smo domaćini, poreklom Slavonci, na šta smo posebno ponosni, jer su iza nas generacije predaka koji su omogućili da mi danas imamo prave recepte i da tačno znamo kako i šta radimo. Za nas je domaćinska kuća ona u kojoj se poštuje tradicija, i koja svojim radom stvara trpezu za ponos i diku, a ono što je sigurno je da su naši suhomesnati specijaliteti upravo ono na šta smo jako ponosni.
Pročitajte više
Suština
„Šta te dotiče, to te se tiče“
Pred vama je SUŠTINA, svojevrsan mali podvig grupe ljudi okupljenih u i oko poljoprivredne zadruge AlmaRosa (AlmaRosa) nastale kao sled razvojnog puta i procesa pronalaženja svoje prave prirode koja nas je dovela još bliže prirodi. Čvrsto verujući da se sve dešava sa razlogom i da nema slučajnosti, te da je svakako savršenstvo u jednostavnosti, tragajući za „parčetom zemlje“ nošeni idejom potpuno druge namere, naišli smo na malu dolinu na samom obodu Nacionalnog parka Fruška Gora, omeđenu sa jedne strane lipovom, a sa druge bagremovom šumom, punom samoniklog divljeg šipurka i… ostali zatečeni, duboko dotaknuti samom pojavom i krajolikom, nesvakidašnjim čak i za neverovatnu raznolikost ove predivne planine. Povezivanje je bilo istotreno, dvoumljenja nije bilo, već samo pitanje šta i kada učiniti nešto sa tim. „Kroz trnje, do zvezda“ je bukvalno bila naša realnost od onoga trenutka kada smo odlučili da se upustimo u ovaj poduhvat, skokom u veliku neizvesnost, naoružani samo verom u sebe i uverenjem da nas srce sigurno vodi „pravim“ putem. I kao i na svakoj stazi heroja, sve što je u čoveku i čini čoveka izašlo je iz nas i prikazalo se, nama samima, jedno drugome i jedni drugima, te u čudesnom mozaiku radosti, tuge, sreće, strahova, konflikata, neizvesnosti, ispunjenosti, razočarenja, nadanja, odlučnosti, iskušenja, pregalaštva,… stigli smo do SUŠTINE.
Jer SUŠTINA zaista jeste da je važnije biti, a ne imati;
Da je nemogućnost na jednoj, mogućnost na drugoj strani;
Da jutro nije pametnije od večeri već samo ako si fokusiran i prisutan, intuicija će te odvesti ka sledećem koraku;
Da ako želiš, onda i moraš;
Da u potrazi za istinom, nema odlaganja; Da je Zadruga, i za sebe i za druga;
Da je prihvatanje svoga nedostatka put ka ličnom razvoju, te da je postojeći imidž i ono što želimo da budemo, najčešće najveća prepreka da ikada saznamo ko jesmo;
Da ako nisi ponizan prema Životu, Život će te i poniziti i
Da u jednom trenutku, u jednom deliću prostora sve zavisi od jednog čoveka i od onoga što isti jeste.
Na koncu svega, naše kreacije, svedoče tome. Liofilizovani prah od celovitog divljeg šipurka, te namaz (džem) i preliv (sirup) od pulpe divljeg šipurka.
Jer SUŠTINA je da smo ručno obrali divlji šipurak samo sa jedne, pomenute lokacije, da je ručno probran i poslat na obradu samo zdrav šipurak bez i jednog lista ili grančice, da je obrada rađena na niskim temperaturama kako bi se sačuvalo što više originalnih nutritivnih vrednosti i da smo planetarno jedinstveni, jer smo liofilizovali (vakuumsko sušenje na niskoj temperaturi), te samleli u prah celoviti divlji šipurak (pulpa, opna, iglice i semenke) i da ovaj šipurak, među retkima u svetu, sadrži visoku koncentraciju selena, što ga uz sve ostale nutrijente i kombinaciju mikroelemenata, svrstava u „super hranu“.
Ako smo vas dotakli, naše kreacije, opisi i cenovnik je na https://sustina.rs/nase-kreacije/.
Želimo vam od srca da idete kuda vas srce vodi i pronađete svoju SUŠTINU.
Pročitajte više

Pčelarsko gazdinstvo Ilić
Mi smo pčelarsko gazdinstvo Ilić iz Stare Pazove. Posedujemo dva pčelinjaka na Fruškoj gori. Prvi je u malom mestu Erdevik uz samu šumu a drugi u Staroj Binguli. Nalazimo se izolovani od svih zagađivača u samom srcu Fruške gore. Naše pčele sakupljaju polen sa najčistijih cvetova i donose nektar u naše košnice.
Pročitajte više