
PG Eror
U nedostatku ukusa paradajza koji se pamti iz detinjstva prilikom poseta babi i dedi na selu, 2011. godine odlučio sam da zanovim voćnjak i počnem da proizvodim povrće za potrebe porodice na porodičnom seoskom imanju pokojnog dede u selu Žarkovac kod Rume. Posle 4 godine odlučujem da posadim pola hektara kajsije i višnje i uđem u proces organske proizvodnje voća za prodaju. Kao ljubitelj životinja 2016. godine prelazim da živim na selu, pa uz voće i povrće počinjem da gajim i kokoške, ćurke, kasnije stižu i koze, pa ovce… tako da je svaki dan radni dan i dan za uživanje.
Pročitajte više
Zavičaj u tegli
Zavičaj u tegli je mala porodična firma osnovana 2021. godine. Nalazimo se u selu Gazdare, u opštini Medveđa, ali smo uspeli da dođemo do brojnih trpeza širom Srbije. Sa ponosom možemo da kažemo da je kvalitet naših proizvoda prepoznat i na Međunarodnom sajmu etno hrane i pića 2021. godine u Beogradu. Po staroj porodičnoj recepturi, uz ljubav kakvom se samo zavičaj voli, ručno i pažljivo za vas spremamo ajvar, pinđur, ljutenicu, satataš, džemove i slatka. Svi naši proizvodi su bez konzervansa.
Pročitajte više
Sirupi za džem
Pozdrav od nas! Nalazimo se u mestu Lebane, u okolini Leskovca. Naša priča kreće od pre par godina kada smo došli na ideju da svoje proizvode koje smo do tada pravili za svoje potrebe predstavimo i drugim ljudima. Naši proizvodi su od čistih prirodnih plodova koje sami ubiramo a ponekad i dobavljamo od svojih dobavljača. Sirupi koje proizvodimo su prirodni i napravljeni samo od voća, dakle nema drugih dodataka. O tome svedoči veliki broj kupaca na jugu Srbije, kao i manji (što se nadamo da ćemo promeniti) u severnoj Srbiji. Pečurke takođe sami ubiramo i po potrebi dobavljamo. Proizvodi od pečuraka su dostupni tokom cele godine. Kao i orah koji sami čistimo i prodajemo je vrhunskog kvaliteta.
Pročitajte više
Gazdinstvo Promaja
Gazdinstvo Promaja se nalazi u mestu Vlajkovci na istočnoj strani Kopaonika, na 244 kilometru puta Beograd -Kopaonik. Na nadmorskoj visini od 600 metara u okviru gazdinstva je i porodični restoran“Promaja“ koji postoji od 1995 godine. U restoranu je izložbeno prodajni prostor naših tradicionalnih proizvoda, tradicija proizvodnje datira i pre otvaranja restorana. Uz recepte iz starih svezaka Cice Promaje i uz pomoć naše stručne saradnice Rajke dobijamo vrhunske proizvode.
Pročitajte više