Slađa i Zdravko d.o.o.
Mi smo Slađa i Zdravko i sve naše poslastice su bez belog šećera i bez glutena. Zaslađujemo ih prvenstveno voćem i urmama, ali imamo i poslastice sa eritritolom i sa zaslađivačem PreviaPlus. Drage mame i tate, mi znamo da gluten može da se sakrije i u pakovanja namirnica koje ne sadrže gluten, zato pažljivo biramo i zahtevamo sertifikate za sve sastojke od kojih pravimo naše poslastice.
Mi znamo šta je glikemijski indeks, kako se broje ugljeni hidrati, šta znači ograničen unos proteina i/ili zasićenih masti, šta su prebiotici i kako da napravimo kolač u kome ćete nesmetano uživati
Ukoliko ste na posebnom režimu ishrane, kod nas je sigurno neki od 140 kolača dobar izbor za vas: kolači Reni za osobe sa bolestima bubrega, torta Slađa za osobe sa dijabetesom, kolačići Bečko za osobe koje izbegavaju unos ugljenih hidrata, Ivanina torta za osobe sa netolerancijom na laktozu, torta Surova pomorandža za osobe koje jedu samo sirovu hranu, koje uz to imaju vegansku ishranu i uz to su na ketogenetskoj dijeti.
U našoj poslastičarnici ćete moći da izaberete vaše omiljene pitome i surove torte, Sirko, Slađine činije i Zdravkove čaše, neodoljive zanimacije, sitne i krupne kolače, Čonkolače, picu, hlebove i sireve, sve slatko i ukusno uz hladna i topla pića i dodatke po ukusu. Probajte Divlji čaj, Čaj čaj, Marokansku kafu i Zlatno mleko ili se odlučite za kafu Nalivušu sve u 1, koju ćemo vam dosipati koliko god puta želite.
Ako želite da obradujete dragu osobu, izaberite jednu ili po jednu od svih 10 vrsta naših čokoladnih bombona za koje koristimo isključivo čokoladu Callebaut Malchoc-d i Malchoc-w sa maltitolom.
Pročitajte višeMokoš
Mokoš je mali porodični biznis provodnje zdravijih posnih poslastica bez pšeničnog belog brašna, rafinisanog šećera i ulja.
Volimo da kuvamo i pripremamo što je više moguće zdrave slane i slatke obroke. Rođenjem našeg deteta započelo je neko novo poglavlje kuvanja u našoj kući. Zbog alergija koje ima, spoznali smo koliko čovek može napraviti ukusnih posnih poslastica zdravijeg sastava, a koje mogu zadovoljiti potrebu za slatkim bez stvaranja zavisti. Nerafinisani šećeri ne stvaraju zavist kao rafinisani koje sadrže uglavnom industrijske poslastice.
Tada se i javila ideja za pokretanjem našeg malog biznisa. Realizacija je krenula početkom 2023. godine. U prvoj polovini godine su se smišljali i testirali recepti, a od kraja jula, tj. početka avgusta iste godine počeli smo naše poslastice da pripremamo za druge.
Pročitajte višeLešnikovac
Mi smo Agrar Gajić, malo porodično poljoprivredno gazdinstvo smešteno u Divcima, kod Valjeva. Naša priča je priča o porodici, timskom radu i ukusnim plodovima našeg truda. Počeli smo 2016. kao kooperanti Agriser-a (Fererro Srbija), a od 2023. godine smo odlučili da deo našeg kvalitetnog lešnika ponudimo direktno našim kupcima. Naša avantura počinje na površini od oko 3 hektara, gde mi, uz pomoć naše tri kćerke, sa posebnom pažnjom uzgajamo italijanske tonda sorte lešnika, uključujući romanu, noccione i giffoni. Zašto naš lešnik? Sve naše proizvode karakteriše činjenica da koristimo isključivo 100% lešnik iz našeg lešnikovca. Naš cilj je stvaranje kvaliteta koji će vas oduševiti.
Nismo samo proizvođači, mi smo porodica koja svaki svoj proizvod lično testira i pokušava dati lični pečat. Svi naši proizvodi su limitirane serije (ne koristimo tuđi lešnik, samo 100% naš lešnik), stvoreni sa pažnjom i predanošću. Trudimo se da naša pakovanja budu održiva, bez plastike, čuvajući našu planetu za buduće generacije. Kada poručite proizvode od nas, možete očekivati brzu isporuku. U cilju očuvanja svežine proizvoda, svaki proizvod se sprema za isporuku u roku od 48 sati od trenutka vaše narudžbine. Naša strast prema lešniku se ogleda u pažljivom ručnom biranju jezgra koje koristimo u svim našim proizvodima. Svako jezgro je odabrano sa ljubavlju i brižljivošću. Dobrodošli u svet Agrar Gajić – mesto gde se strast prema prirodi pretvara u ukusne avanture. Hvala što ste deo naše priče.
Pročitajte višeKolibri Eismanufaktur
Dve sestre i jedan Kolibri sladoled
Kolibri je priča dve sestre. Jedne koja je odrasla u Srbiji, i druge koja je rođena u Austriji. Priča o jednom ujedinjenju, međusobnoj povezanosti i snu da jedna takva poslastica kao što je sladoled nađe put i do Srbije.🥰
U Kolibri Eismanufaktur se bavimo proizvodnjom ručno pravljenog sladoleda (artisan ice cream) od najboljih prirodnih sirovina. Kako u Austriji, tako i u Srbiji, poštujemo tradicionalnu recepturu staru 32 godine. Pravimo sladoled od samog početka – sami pravimo svoju bazu sladoleda, tako da posebno biramo sirovine koje u njega ulaze.💥
Artisan – ručno pravljeni sladoledi
Receptura je austrijska – to naglašavamo jer se naš sladoled razlikuje od italijanskog gelata, u proizvodnji koristimo manje mlečnih masti i manje šećera. Od sirovina koristimo najbolje svetske (kakao, čokolada) i domaće proizvođače (borovnica i malina sa Zlatibora, višnje iz Feketića @samo.visnje) itd.🍒
Po želji sestre, koja je pre 10ak godina preuzela brend Kolibri u Austriji, otvorena je proizvodnja i radnja u Beogradu, u Dositejevoj 1, avgusta 2021. godine. To je bilo ostvarenje dugogodišnjeg sna, lepa priča koja još čvršće povezuje dve sestre i što je još važnije, pruža mogućnost da se sladoled od zanimljive kombinacije ukusa u kome mogu da uživaju i u Srbiji.
Mukotrpan ali sladak rad
Nije bilo lako uspostaviti proizvodnju u Srbiji, ispoštovati sve standarde, naći sve dobre i kvalitetne sirovine, ali i žonglirati između – bavljenja preduzetništvom u Srbiji s jedne strane i troje male dece s druge.🥰 Veoma smo zadovoljni što smo uspeli u svemu tome i što možemo da širimo svoju zajednicu.
Deveti sladoled sveta
Prošle godine je Kolibri Eismanufaktur proglašen najboljim sladoled Austrije na prestižnom svetskom takmičenju u Bolonji – Gelato Festival World Masters. Tad je ukus Grofica Alpa osvojila srca italijanskog žirija, a na krajnjem takmičenju Kolibri je prograšen 9. sladoledom sveta.🎊🎊
Pročitajte višeTortice Suzy
Svoje početke i zainteresovanost slatkim carstvom pamtim još iz perioda kad sam bila devojčica. Uvek sam imala smisla za kreativnost koja se dovodi u vezu sa tortama i kolačima. Godinama kasnije čvrsto sam rešila da kreiram svoje slatko carstvo i 2014. godine nastaje moja slatka radionica za izradu torti i kolača Tortice Suzy. Uvek sam na prvo mesto stavljala kvalitet pa tako naše torte i kolače krasi obilje oraha, badema, lešnika, belgijske čokolade. Vizuelni izgled torti i kolača je isto toliko bitan, pa veliku pažnju poklanjamo i samoj dekoraciji istih.
Radionica se nalazi na Ubu ali dostavu vršimo na zahtev klijenata i u Beograd, Obrenovac, Lazarevac, Valjevo. Jedna sam od prvih koja je počela sa oglašavanjem u grupi Mali proizvođači hrane u Srbiji i utiske naših klijenata možete videti i pročitati.
Pročitajte višeCrispy krofnice
Mi smo mala porodična firma iz Beograda. Proizvodimo ručno rađene slatke i slane Crispy krofnice, torte, kolače, tart, čokoladne bajadere i druge slatke proizvode. Tu smo, za sve vrste slavlja!
Pročitajte višeSZR Janović – bomboni, lizalice i medenjaci
Firma Janović osnovana je 1911. godine u Somboru kao mala porodična radnja i bavila se prvenstveno medokolačarskim, voskarskim i liciderskim zanatom. Čuvajući tradiciju staru preko stotinu godina, danas smo uspeli da pomirimo prošlost i budućnost.
U našoj radnji možete pronaći slatkiše poput bombona, lizalica i medenjaka pravljenim po starim receptima, ali i neke nove ukuse koji mogu da zadovolje svako nepce. U ponudi imamo tvrde svilene bombone, različite vrste lizalica od onih tradicionalnih poput luša, do novih inspirisanih crtanim junacima, slatke medenjake koji oduševljavaju čula.
Ponosni smo vlasnici više sertifikata, koji dokazuju naš kvalitet i želju za napredovanjem i usavršavanjem. Od strane Ministarstva za ekonomski i regionalni razvoj imamo sertifikat koji prepoznaje naš ručni rad i svrstava nas u stare zanate Srbije. Od 2005. godine imamo HACCP sertifikat, a od 2017.godine i IFS sertifikat, kojim je dokazana kontrola kvaliteta naših proizvoda po evropskim i svetskim standardima.
Korali – Čarolija ukusa
Mi smo mali proizvođači ručno pravljenih čokoladnih poslastica, Korala. U pitanju je porodična ideja, tako da je naš mali tim ispleten od porodičnih i neraskidivih veza što se za sad pokazala kao odlično i nadamo se da će tako i ostati.
Na ideju da se bavimo proizvodnjom čokoladnih poslastica nas je podstakla naša plantaža lešnika i želja da naše zdrave lešnike iskoristimo za proizvodnju nečeg slatkog i ukusnog. Obzirom da je čokolada najpoznatiji slatkiš na svetu – rešenje se samo pojavilo. Pored lešnika domaćeg kvaliteta, glavni sastojak naših čokoladnih poslastica je italijanska čokolada.
Pročitajte više