Toplica 023
Toplica 023 je porodična firma koju je osnovao 1983. godine Stanojević Toplica. Proizvodnja je započeta izradom kora za pitu i gibanicu, malo kasnije počela je i proizvodnja mekika. Devedesetih godina proizvodnju smo proširili sa limunadom, pomfritom, sladoledom i američkim krofnicama. I danas je cela porodica uključena u proizvodnju, od bake koja mesi testo za mekike, sina koji prži mekike pa sve do unuka koji pravi američke krofnice.
Sve vaše događaje možemo upotpuniti našim proizvodima.
Pročitajte višeNocciola gelato
Nocciola gelato se bavi proizvodnjom i prodajom zdravih zanatskih sladoleda po Italijanskoj licenci. Sladoled je bez glutena, aditiva, veštačkih boja, zaslađivača i aroma. Pravimo svoje kremove bez šećera i klasične kremove. U ponudi imamo i palačinke sa domaćim jajima i kremom bez šećera.
Pročitajte više
Kolibri Eismanufaktur
Dve sestre i jedan Kolibri sladoled
Kolibri je priča dve sestre. Jedne koja je odrasla u Srbiji, i druge koja je rođena u Austriji. Priča o jednom ujedinjenju, međusobnoj povezanosti i snu da jedna takva poslastica kao što je sladoled nađe put i do Srbije.🥰
U Kolibri Eismanufaktur se bavimo proizvodnjom ručno pravljenog sladoleda (artisan ice cream) od najboljih prirodnih sirovina. Kako u Austriji, tako i u Srbiji, poštujemo tradicionalnu recepturu staru 32 godine. Pravimo sladoled od samog početka – sami pravimo svoju bazu sladoleda, tako da posebno biramo sirovine koje u njega ulaze.💥
Artisan – ručno pravljeni sladoledi
Receptura je austrijska – to naglašavamo jer se naš sladoled razlikuje od italijanskog gelata, u proizvodnji koristimo manje mlečnih masti i manje šećera. Od sirovina koristimo najbolje svetske (kakao, čokolada) i domaće proizvođače (borovnica i malina sa Zlatibora, višnje iz Feketića @samo.visnje) itd.🍒
Po želji sestre, koja je pre 10ak godina preuzela brend Kolibri u Austriji, otvorena je proizvodnja i radnja u Beogradu, u Dositejevoj 1, avgusta 2021. godine. To je bilo ostvarenje dugogodišnjeg sna, lepa priča koja još čvršće povezuje dve sestre i što je još važnije, pruža mogućnost da se sladoled od zanimljive kombinacije ukusa u kome mogu da uživaju i u Srbiji.
Mukotrpan ali sladak rad
Nije bilo lako uspostaviti proizvodnju u Srbiji, ispoštovati sve standarde, naći sve dobre i kvalitetne sirovine, ali i žonglirati između – bavljenja preduzetništvom u Srbiji s jedne strane i troje male dece s druge.🥰 Veoma smo zadovoljni što smo uspeli u svemu tome i što možemo da širimo svoju zajednicu.
Deveti sladoled sveta
Prošle godine je Kolibri Eismanufaktur proglašen najboljim sladoled Austrije na prestižnom svetskom takmičenju u Bolonji – Gelato Festival World Masters. Tad je ukus Grofica Alpa osvojila srca italijanskog žirija, a na krajnjem takmičenju Kolibri je prograšen 9. sladoledom sveta.🎊🎊
Pročitajte više