
Mlekara Kajsija
Mi smo porodično gazdinstvo koje se stočarstvom bavi preko 40 godina. U želji da zaokružimo proizvodnju počeli smo sa proizvodnjom krem sira kao radionica sira “Kajsija”. Nakon pauze, dvoje dece i izgradnje mlekare sada smo porodična mlekara “Kajsija”. Naš krem sir je specifičan po tome što ima mazivu strukturu, ali u isto vreme je i dovoljno kompaktan da se može seći u krišku. U proizvodnji sira učestvuju supružnici Ivana i Dejan, diplomirani inženjeri poljoprivrede, dok brigu oko imanja i krava preuzimaju i Dejanovi roditelji.
Samo ime mlekare je nastalo po uzoru na drvo kajsije, staro više od 50 godina koje se nalazi ispred porodične kuće i koje je “videlo” lepe i manje lepe trenutke koji su pratili našu porodicu, a snažno odolevala vremenu, nepogodama i bolestima. Takođe, kada se pogleda iz daljine izgleda kao da grli kuću svojim granama jer je nagnuta prema njoj. Otuda inspiracija za ime… Spoj zahvalnosti, pravih vrednosti, porodici i tradiciji.
Pročitajte više