Kolibri Eismanufaktur
Dve sestre i jedan Kolibri sladoled
Kolibri je priča dve sestre. Jedne koja je odrasla u Srbiji, i druge koja je rođena u Austriji. Priča o jednom ujedinjenju, međusobnoj povezanosti i snu da jedna takva poslastica kao što je sladoled nađe put i do Srbije.🥰
U Kolibri Eismanufaktur se bavimo proizvodnjom ručno pravljenog sladoleda (artisan ice cream) od najboljih prirodnih sirovina. Kako u Austriji, tako i u Srbiji, poštujemo tradicionalnu recepturu staru 32 godine. Pravimo sladoled od samog početka – sami pravimo svoju bazu sladoleda, tako da posebno biramo sirovine koje u njega ulaze.💥
Artisan – ručno pravljeni sladoledi
Receptura je austrijska – to naglašavamo jer se naš sladoled razlikuje od italijanskog gelata, u proizvodnji koristimo manje mlečnih masti i manje šećera. Od sirovina koristimo najbolje svetske (kakao, čokolada) i domaće proizvođače (borovnica i malina sa Zlatibora, višnje iz Feketića @samo.visnje) itd.🍒
Po želji sestre, koja je pre 10ak godina preuzela brend Kolibri u Austriji, otvorena je proizvodnja i radnja u Beogradu, u Dositejevoj 1, avgusta 2021. godine. To je bilo ostvarenje dugogodišnjeg sna, lepa priča koja još čvršće povezuje dve sestre i što je još važnije, pruža mogućnost da se sladoled od zanimljive kombinacije ukusa u kome mogu da uživaju i u Srbiji.
Mukotrpan ali sladak rad
Nije bilo lako uspostaviti proizvodnju u Srbiji, ispoštovati sve standarde, naći sve dobre i kvalitetne sirovine, ali i žonglirati između – bavljenja preduzetništvom u Srbiji s jedne strane i troje male dece s druge.🥰 Veoma smo zadovoljni što smo uspeli u svemu tome i što možemo da širimo svoju zajednicu.
Deveti sladoled sveta
Prošle godine je Kolibri Eismanufaktur proglašen najboljim sladoled Austrije na prestižnom svetskom takmičenju u Bolonji – Gelato Festival World Masters. Tad je ukus Grofica Alpa osvojila srca italijanskog žirija, a na krajnjem takmičenju Kolibri je prograšen 9. sladoledom sveta.🎊🎊
Pročitajte više