Lešnikovac
Mi smo Agrar Gajić, malo porodično poljoprivredno gazdinstvo smešteno u Divcima, kod Valjeva. Naša priča je priča o porodici, timskom radu i ukusnim plodovima našeg truda. Počeli smo 2016. kao kooperanti Agriser-a (Fererro Srbija), a od 2023. godine smo odlučili da deo našeg kvalitetnog lešnika ponudimo direktno našim kupcima. Naša avantura počinje na površini od oko 3 hektara, gde mi, uz pomoć naše tri kćerke, sa posebnom pažnjom uzgajamo italijanske tonda sorte lešnika, uključujući romanu, noccione i giffoni. Zašto naš lešnik? Sve naše proizvode karakteriše činjenica da koristimo isključivo 100% lešnik iz našeg lešnikovca. Naš cilj je stvaranje kvaliteta koji će vas oduševiti.
Nismo samo proizvođači, mi smo porodica koja svaki svoj proizvod lično testira i pokušava dati lični pečat. Svi naši proizvodi su limitirane serije (ne koristimo tuđi lešnik, samo 100% naš lešnik), stvoreni sa pažnjom i predanošću. Trudimo se da naša pakovanja budu održiva, bez plastike, čuvajući našu planetu za buduće generacije. Kada poručite proizvode od nas, možete očekivati brzu isporuku. U cilju očuvanja svežine proizvoda, svaki proizvod se sprema za isporuku u roku od 48 sati od trenutka vaše narudžbine. Naša strast prema lešniku se ogleda u pažljivom ručnom biranju jezgra koje koristimo u svim našim proizvodima. Svako jezgro je odabrano sa ljubavlju i brižljivošću. Dobrodošli u svet Agrar Gajić – mesto gde se strast prema prirodi pretvara u ukusne avanture. Hvala što ste deo naše priče.
Pročitajte višeProizvodnja lešnika Radenković
Proizvodnja lešnika Radenković nalazi se u mestu Vraneši, pored Vrnjačke banje. Plantaža je registrovana 2016. godine. Zasađene su sorte: Ludolf, Halski Džin, Tonda Gentile Romana i Istarski dugi. Priroda je u delu gde su zasađeni lešnici nestvarno lepa i nezagađena, a to pokušavamo da i mi zadržimo. Na parceli smo našli vodu koju koristimo za zalivanje.
Na našoj plantaži imamo EKOLOŠKI PRISTUP UZGOJU LEŠNIKA. Zvanično smo ušli i u proces konverzije, i potpisali ugovor sa sertifikacionom kućom, jer nam je cilj da imamo sertifikat o organskoj proizvodnji.
Pročitajte višePG Andrejić
Posle 30-togodišnjeg rada u Švajcarskoj bili smo željni rodne grude. Osnovali smo gazdinstvo Andrejić da zadovoljimo nostalgiju koja nas je gušila decenijama. Pre osam godina na četiti hektara zapuštene zemlje počeli smo čisćenje, obradu i sadnju svega onoga čega smo se setili. Poneli smo sadnice sa sobom, to su nama neodoljive špargle, badem i kesten. Oko 250 sadnica jabuka (prvenstveno stare sorte) kalemila sam lično. Zasadili smo oko 600 stabla oraha, 100 stabla kalemljenog lešnika i oko 500 borovnica. Tu je i oko 20 trešanja od kojih su nekoliko one stare sorte. Kajsije su ove godine okitile lepotom svojih plodova celu plantažu, imalo ih je za pekmez, kompot, sušenje i rakiju. Japanska jabuka – kaki nas je baš osvojila svojim ukusom pa smo zasadili oko 50 komada koji su u petoj godini i prava je lepota imati ih. Aronija je takodje na manjoj površini i zastupljena kod nas, u ponudi imamo matični sok i sušenu za čaj.
Pročitajte više