
Slađa i Zdravko d.o.o.
Mi smo Slađa i Zdravko i sve naše poslastice su bez belog šećera i bez glutena. Zaslađujemo ih prvenstveno voćem i urmama, ali imamo i poslastice sa eritritolom i sa zaslađivačem PreviaPlus. Drage mame i tate, mi znamo da gluten može da se sakrije i u pakovanja namirnica koje ne sadrže gluten, zato pažljivo biramo i zahtevamo sertifikate za sve sastojke od kojih pravimo naše poslastice.
Mi znamo šta je glikemijski indeks, kako se broje ugljeni hidrati, šta znači ograničen unos proteina i/ili zasićenih masti, šta su prebiotici i kako da napravimo kolač u kome ćete nesmetano uživati
Ukoliko ste na posebnom režimu ishrane, kod nas je sigurno neki od 140 kolača dobar izbor za vas: kolači Reni za osobe sa bolestima bubrega, torta Slađa za osobe sa dijabetesom, kolačići Bečko za osobe koje izbegavaju unos ugljenih hidrata, Ivanina torta za osobe sa netolerancijom na laktozu, torta Surova pomorandža za osobe koje jedu samo sirovu hranu, koje uz to imaju vegansku ishranu i uz to su na ketogenetskoj dijeti.
U našoj poslastičarnici ćete moći da izaberete vaše omiljene pitome i surove torte, Sirko, Slađine činije i Zdravkove čaše, neodoljive zanimacije, sitne i krupne kolače, Čonkolače, picu, hlebove i sireve, sve slatko i ukusno uz hladna i topla pića i dodatke po ukusu. Probajte Divlji čaj, Čaj čaj, Marokansku kafu i Zlatno mleko ili se odlučite za kafu Nalivušu sve u 1, koju ćemo vam dosipati koliko god puta želite.
Ako želite da obradujete dragu osobu, izaberite jednu ili po jednu od svih 10 vrsta naših čokoladnih bombona za koje koristimo isključivo čokoladu Callebaut Malchoc-d i Malchoc-w sa maltitolom.
Pročitajte više
KRSTONOŠIĆ – proizvodnja ulja i biljnih namaza – Kikinda
Mi smo porodica Krstonošić iz Kikinde, na severu Banata. Naše poljoprivredno gazdinstvo je prvi put registrovano 2004. godine i od tada se u kontinuitetu bavimo primarnom proizvodnjom u povrtarstvu, ratarstvu i stočarstvu. Od 2020. godine mesto nosioca gazdinstva preuzela je mlađa, ženska ruka i od tada, prateći svetske aktuelne trendove, počinjemo da se pored primarne proizodnje bavimo i domaćom preradom povrća i uljarica sa naših njiva, u skladu sa principima zdrave ishrane. Stalo nam je do zdravlja naših potrošača, i do zaštite životne sredine. Zato kod nas nema plastične ambalaže niti koristimo plastično posuđe u procesu proizvodnje.
Hladno ceđena ulja nastaju mehaničkim istiskivanjem, bez dodatnog zagrevanja. Na presi pužnog tipa proizvedenoj u Srbiji, čiji su svi delovi koji dolaze u kontakt sa sirovinom i proizvodom izrađeni od visokokvalitetnog nerđajućeg čelika. Nakon ceđenja, naša ulja se čuvaju u inox ili staklenim sudovima, u hladnom i mračnom prostoru gde se nakon taloženja pretaču u odgovarajuću ambalažu, bez prethodne rafinacije složenim hemijskim i mehaničkim procesima. Ni u jednoj fazi proizvodnje ne koristimo plastično posuđe.
Biljni puteri nastaju od suvo pečenog semena uljarica ili orašastih plodova, mlevenjem na minimalnom zazoru mlinskog kamenja pogonjenog snažnim elektromotorom na preko 2800 obrtaja u minutu. Na taj način se bez dodataka ulja niti bilo koje druge tečnosti dobija glatka amorfna pasta koja se lako maže na hlebove, galete i slično. Ovi proizvodi ne sadrže bukvalno nikakve dodatke, ni zrno soli ili šećera, ni kap vode ili ulja a kamo li veštačke boje arome ili emulgatore. Zato je izdvajanje ulja na površini usled dugog stajanja uobičajena pojava i nikako ne znači da proizvod nije ispravan. Potrebno ga je u tom slučaju samo dobro promešati pre upotrebe.
Proteinska brašna od semena uljarica dobijamo mlevenjem i prosejavanjem suvog ostatka (pogače) koja ostaje nakon istiskivanja ulja.
Povrće sušimo u električnom dehidratoru, bez dodatka šećera, soli, konzervansa niti bilo kakvih aditiva.
Pročitajte više