
Proizvodnja belog luka
Mi smo poljoprivredno gazdinstvo iz Dimitrovgrada i bavimo se proizvodnjom belog luka. Kompletan proces proizvodnje obavljamo ručno i sa minimalnim obaveznim prskanjem od sadnje do vađenja belog luka. Luk se suši u sušari i kasnije melje bez ikakvih dodataka. Luk ne izbeljujemo i ne stavljamo nikakve aditive.
Pročitajte više
PG Đinđić – Đorđević
Mi smo poljoprivredno gazdinstvo Đinđić – Đorđević. Gazdinstvo smo osnovali suprug i ja martu ove godine. Nalazimo se u Banatu, u Čenti, nadomak Zrenjanina. Počeli smo da negujemo našu baštu ove godine, te smo s ljubavlju posadili razno povrće, a luk i paradajz su nam pretekli, pa smo rešili da ih podelimo sa vama. Ideja nam je bila da proizvedemo zdravu hranu iz bašte i tako mentalno i fizički poboljšamo i sebe i druge.
Pročitajte više
Gazdinstvo Gavrilov
Predstavljamo vas naše poljoprivedno gazdinstvo Gavrilov, koje se nalazi u jednom lepom selu Farkaždinu. Naši baba i deda bavili su se uzgajanjem lubenica i dinja decenijama i bili su veoma uspešni u tome. Mi kao mlađa generacija, preuzeli smo kormilo i poslednje dve godine proizvodimo lubenice, dinje i beli luk.
Probajte naše proivode i uverite se u kvalitet koji se preneo sa jedne generacije na drugu.
Pročitajte više
Nataša i snajke
Mi smo “Nataša i snajke” – domaćinstvo iz Barande koje pruža vrhunski kvalitet. Mi smo porodični tim čiji koreni sežu duboko u poljoprivrednu tradiciju. Naša osnivačica, Nataša Božić, više od dve decenije bavi se uzgojem i prodajom pečuraka s neizmernom strašću i znanjem.
Od 2018. godine, odlučili smo proširiti našu ponudu pokretanjem proizvodnje sušenog paradajza, a otkad smo krenuli na ovaj put, cela porodica je s radošću i predanošću prionula na posao.
Naša proizvodnja smeštena je u idiličnom selu Baranda, gde se nežne note ruralnog života stapaju sa savremenim pristupom proizvodnji. Uz pomoć najdražih članova porodice i srčanu podršku naših snajki, svakodnevno se trudimo da našim kupcima ponudimo samo najbolje – proizvode od vrhunskih, pažljivo odabranih sirovina, bez dodatnih aditiva i konzervansa.
U našim teglicama i pakovanjima možete očekivati samo autentične ukuse i prirodne sastojke, jer verujemo da je prava vrednost u onome što priroda sama nudi. Budite deo naše priče i uživajte u ukusima koje smo sa ljubavlju pripremili za vas. “Nataša i snajke” – mala proizvodnja sa velikim srcem, spremna da vašem stolu donese delikatese koje će zadovoljiti i najistančanije ukuse.
Pročitajte više
PG Ćulibrk
Mi smo poljoprivredno gazdinstvo Ćulibrk iz Karađorđeva. Evo već petu godinu se bavimo prozvodnjom jesenjeg belog luka sorte Bosut. Prve godine je bila proba i selekcija da bi već od sledeće godine počeli sa ozbiljnijim radom i proizvodnjom. Sada imamo jednu ozbiljnu količinu kvalitetnog proizvoda i ponosni smo na to. Trud se isplatio, a kupci nam se uvek vraćaju što nam je posebno drago.
Prošle godine smo počeli sa održavanjem zasada leske, tako da ćemo u ponudi imati i lešnik. Ta priča je iznenada došla, ali smo se lepo snašli u nečemu što je totalna suprotnost od belog luka.
Za obradu zemljišta je zadužen moj suprug. Kako bi izbegli upotrebu herbicida, sve se ručno okopava i šparta.
Pročitajte više
Naše Čudo
Naše Čudo predstavlja mali porodični brend iz Subotice. Posle dužeg niza godina uzgoja belog luka odlučili smo njegovu čudesnost prikazati na jedan drugačiji način. Sa njegovom preradom započeli smo 2021. godine. Odlučili smo se za proizvodnju proizvoda koji odlično dopunjuju sve vrste jela i pripremanje hrane podižu na viši nivo. Proizvodi koje nudimo predstavljaju savršenu kombinaciju ukusnog i zdravog. Svi proizvodi pravljeni su ručno bez ikakvih veštačkih aditiva i konzervanasa.
Pročitajte više
Anina domaća zimnica
Dvadeset devet godina bavimo se proizvodnjom voća i povrća. Sve ono što bogata Šumadija rađa, pretvorili smo u domaće džemove, slatka, sokove, kompote, ajvare i mnoge druge đakonije. Stara sveska sa receptima, pre osam godina postala je Anina “Biblija” za pokretanje dodatnog posla od kog danas živi naša porodica.
Pripremanje zimnice po tradicionalnim receptima, poslovna deviza od koje se ne odstupa. Ukus starinske zimnice bez konzervansa i mašinske prerade. Voće i povrće od kog nastaje preko sedamdeset različitih ukusa slatke i slane zimnice ručno se secka, meša i kuva na četiri šporeta na drva.
Dobrodošli u naš skromni dom. Čašica razgovora, pogledi koji govore više od reči i neizbežna gastronomska dobrodošlica.
Pročitajte više
Domaće od Popovića
Mi smo poljoprivredno gazdinstvo Popović iz sela Brgule kod Uba. Naše gazdinstvo više od 200 godina uzgaja životinje, povrće i voće na prirodan način. U ishrani ovaca, svinja, krava, pilića i kokošaka koristimo samo žitarice koje uzgajamo sami na našim njivama. Bašta se obrađuje ručno, bez ikakvog prskanja sa hemijom, koristimo pepeo, koprivu, maslačak i ljusku luka za prskanje od svakakvih buba i plamenjači. Samo domaće od nas Popovića.
Pročitajte više
P.G. Mihajlov
Poljoprivredno gazdinstvo Mihajlov iz banatskog sela Idvora proizvodi domaći jesenji beli luk i domaće sorte paradajza. Uz pomoć motike i vrednih ruku naših rođaka i prijatelja, beli luk izuzetnog kvaliteta je spreman za Vas! U pitanju je mešavina bosuta i stare autohtone sorte još od moje prabake. Luk je aromatičan, punog mirisa i arome, ljutkast taman koliko treba. Nisu korišćena hemijska sredstva prilikom proizvodnje, osim prihrane mineralnim đubrivom pre sadnje. Beli luk je ručno kopan i špartan između redova. U određenim razmacima od aprila prskan je preparatom sa efektivnim mikroorganizmima (EM5- koristi se u organskoj proizvodnji) koji je sjajan u odbijanju lukove muve i đubrivom od koprive koje sam lično pravila.
Naš domaći paradajz je izuzetnog ukusa, mirisa i teksture. Preovlađuju stare, domaće sorte paradajza sa tanjom kožicom, tako da se bukvalno topi u ustima dok se jede. Veoma je osetljiv za transport, pa se ubrane količine plasiraju kupcima neposredno nakon branja ili sutradan. Dobro rashlađen uz mladi ili stari sir predstvalja najbolju letnju večeru. Paradajz je potpuno zdrav, ne prskam ga nikakvim pesticidima, herbicidima i ostalim teškim i nepoželjnim preparatima. Đubren je stajnjakom, đubrivom od koprive i gaveza i raznih lekovitih trava koje usput uberem i ubacim u bure za fermentaciju. Na svakih 10-14 dana ga prskam efektivnim mikroorganizmima (dobrim bakterijama) i amonokiselinama kao preventivu da ne oboli.
Pročitajte više