
Agro Trade Invest Doo
Brend Agro Trade Invest Doo osnovali smo 2023. godine. Naše gazdinstvo se bavi proizvodnjom hladno ceđenog suncokretovog ulja. Naša misija je da pružimo visokokvalitetno i sigurno ulje za naše kupce. Ulje se pakuje u nove, sertifikovane, petolitarske plastične boce koje su bezbedne za upotrebu u ishrani. Proizvod je prošao sve potrebne analize i poseduje deklaraciju koja potvrđuje njegovu bezbednost za konzumaciju. Ulje se proizvodi bez dodavanja bilo kakvih hemikalija ili aditiva. Sve je potpuno prirodno metodom presovanja. Suncokret se prerađuje kroz presu, gde se vadi ulje, a zatim se filtrira. Nema ničeg suvišnog, sve je prirodno i sveže.
Pročitajte više
Lalino zlato
Mi smo PG Dejan Đukić iz Crepaje kod Pančeva. Uzgojem bundeva se bavimo duži niz godina, a površine pod bundevom konstantno povećavamo u prethodnih 10 godina. Od 2019. godine započinjemo preradu bundeva na domaćinstvu i pokrećemo brend “Lalino zlato”. Odmah smo se izdvojili na tržištu po specifičnim, originalnim i jedinstvenim proizvodima od bundeve. U svom proizvodnom programu imamo namaz od bundeve bez dodatog šečera, turšije od bundeve i kandiranu špageti bundevu.
Na gazdinstvu gajimo više vrsta jestivih i ukrasnih bundeva koje prodajemo u sezoni jesen/zima.
Od prošle godine smo započeli ljuštenje, sečenje i zamrzavanje bundeve, tako da sada bundevu imamo tokom cele godine.
Poseban segment u našoj ponudi su ukrasne bundeve kojih imamo dosta vrsta, oblika i boja.
Takođe na gazdinstvu gajimo i autohtonu sortu kukuruza “Osmak” i to beli i crveni i od njih pravimo brašno od celog zrna.
Pročitajte više
Špargla Green Ilin
Mi smo malo porodično poljoprivredno gazdinstvo iz Sefkerina, u Južnom Banatu. Već više od 15 godina se bavimo proizvodnjom špargle vrhunskog kvaliteta. Prve berbe u sezoni počinju od prve polovine aprila i traju do kraja maja ili početka juna, u zavisnosti od vremenskih uslova. U ponudi imamo zelenu, tanku bejbi i ljubičastu šparglu. Naša proizvodnja je na otvorenom i ne tretiramo je nikakvim pesticidima, te ulažemo puno ručnog rada u održavanje naše špargle i njeno branje.
Pored špargle, imamo i sadnice domaćeg limuna.
Pročitajte više
Farma bivola
Naše poljoprivredno gazdinstvo “Čarda” se može pohvaliti kao farma sa najvećim brojem bivola u Srbiji. U pitanju su bivoli balkanskog tipa i predstavljaju autohtonu sortu, koja je na našim prostorima već vekovima. Naši bivoli su tokom cele godine na ispaši i svežem vazduhu. Ishrana se sastoji od svežih i suvih kabastih hraniva, odlike takve ishrane su samim tim duži tov i kvalitetniji ukus samog mesa. Tov svinja se takodje odlikuje dužim tovom, ishrana se sastoji od kukuruzne prekrupe, sojine sačme i sveže lucerke. Naš asortiman se sastoji od bivoljih i od svinjskih suhomesnatih proizvoda. Naručite i sami se uverite u kvalitet naših proizvoda!
Pročitajte više
Pčelarstvo Jovanović
Mi smo Dalibor i Nada, predstavljamo pčelarstvo Jovanović. Pčelarstvom se samostalno bavimo 10 godina, a još od malih nogu smo bili upoznati od strane naših predaka o radu sa pčelama.
Imamo preko 60 pčelinjih društava. Pčelinjak je stacioniran u Belom Polju kod Obrenovca na tromeđi reka Save, Kolubare i Tamnave. Naše pčele u toku godine selimo na više lokacija na paše: Fruška Gora, Kosmaj, Banat, Posavina.
Zahvaljujući našim pčelama i njihovim proizvodima učestvovali smo na mnogim manifestacijama i televizijskim emisijama, a od nekih to su: Pobednik Beograda, Festival srpske trpeze Beograd, Festival zdrave hrane u Obrenovcu.
Redovni smo učesnici bazara u našem gradu i mnogih humanitarnih akcija širom Srbije.

P.G. Mihajlov
Poljoprivredno gazdinstvo Mihajlov iz banatskog sela Idvora proizvodi domaći jesenji beli luk i domaće sorte paradajza. Uz pomoć motike i vrednih ruku naših rođaka i prijatelja, beli luk izuzetnog kvaliteta je spreman za Vas! U pitanju je mešavina bosuta i stare autohtone sorte još od moje prabake. Luk je aromatičan, punog mirisa i arome, ljutkast taman koliko treba. Nisu korišćena hemijska sredstva prilikom proizvodnje, osim prihrane mineralnim đubrivom pre sadnje. Beli luk je ručno kopan i špartan između redova. U određenim razmacima od aprila prskan je preparatom sa efektivnim mikroorganizmima (EM5- koristi se u organskoj proizvodnji) koji je sjajan u odbijanju lukove muve i đubrivom od koprive koje sam lično pravila.
Naš domaći paradajz je izuzetnog ukusa, mirisa i teksture. Preovlađuju stare, domaće sorte paradajza sa tanjom kožicom, tako da se bukvalno topi u ustima dok se jede. Veoma je osetljiv za transport, pa se ubrane količine plasiraju kupcima neposredno nakon branja ili sutradan. Dobro rashlađen uz mladi ili stari sir predstvalja najbolju letnju večeru. Paradajz je potpuno zdrav, ne prskam ga nikakvim pesticidima, herbicidima i ostalim teškim i nepoželjnim preparatima. Đubren je stajnjakom, đubrivom od koprive i gaveza i raznih lekovitih trava koje usput uberem i ubacim u bure za fermentaciju. Na svakih 10-14 dana ga prskam efektivnim mikroorganizmima (dobrim bakterijama) i amonokiselinama kao preventivu da ne oboli.
Pročitajte više
Manufaktura Delikatesa
Manufaktura delikatesa je mlada firma, ali u potpunosti okrenuta očuvanju tradicionalnih vrednosti kada je u pitanju proizvodnja mesa i priprema vrhunskih suvomesnatih proizvoda. Proizvodnja se nalazi u Banatu nadomak Deliblatske peščare.
O toku pripreme naših proizvoda, recepturi, sirovini, uslovima prerade, procesa soljenja, sušenja, zrenja i pakovanja brinu vrhunski tehnolozi prehrambene tehnologije. Zbog toga svi naši proizvodi imaju prepoznatljiv ukus i visok kvalitet. U samom procesu proizvodnje svi strandardni bezbednosti hrane su primenjeni.
Naši proizvodi nemaju dodate nitrite, veštačke konzervanse, boje, pojačivače ukusa, emulgatore.
Pročitajte više
Pčelarev sin
Pčelar Mile Stevanović se bavi pčelarstvom 40 godina sa svojom porodicom. Naš med pod nazivom “Pčelarev sin” dobijamo od naših pčela koje vodimo u razne krajeve tokom sezone. U Boljevce tokom cvetanja uljane repice, na Kosmaj odakle imamo bagremov med. Priobalje Tamiša odakle imamo med od bagremca, Frušku goru odakle imamo lipov med. Banat za suncokret med i u Banat kraj Dunava odakle imamo, zavisno od klimatskih uslova, livadski ili šumski med.
Još u selu u Bosni deda je imao košnice pletare. Pojavom varoe, moj tata Mile je preuzeo košnice od dede u nadi da će ih spasiti od ovog do tada nepoznatog neprijatelja pčelinje zajednice. Sa poslom krenuo je u Beograd i sa sobom poneo košnice. Uz mnogo ljubavi truda i rada proširivao je pčelinjak iz godine u godinu. Bilo je većih napredaka, ponekad padova, gubitaka ali kao i u svemu, nije se predavao. Danas imamo oko 235 košnica. Tata ne bi mogao sve sam da mu nije mene, pčelarevog sina, da mu pomažem kao šegrt. Mama Ljilja je nezamenljiva u vrcanju meda. Ona nam uvek spremi čistu radnu odeću i dočeka nas ručkom, nakon napornog rada pod suncem na pčelinjaku.
Završio sam master studije Agroekonomije pišući na temu pčelarstva, na šta sam vrlo ponosan. Dobitnik sam pehara na novosadskom sajmu kao mladi lider u poljoprivredi za 2023. godinu 🙂
Dobitnik sam Velike zlatne medalje za kvalitet bagremovog meda za sezonu 2020 na Novosadskom međunarodnom poljoprivrednom sajmu. To nam je prva međunarodna nagrada. Dok smo drugu zlatnu medalju dobili za sezonu 2021, na istom mestu, samo je u toj sezoni pobedio livadski med. Na sajmu etno hrane i pića na Beogradskom sajmu 2019. godine smo dobili specijalnu nagradu za kvalitet lipovog meda u paši 2018.
Pobednici smo na #konkurszamaleproizvođače na to smo vrlo ponosni jer su je dodelili baš članovi grupe. Kao nagradu od 3banke smo dobili promotivni video https://www.youtube.com/watch?v=BHWluatXXFQ&ab_channel=3Bank
Pročitajte više