Mlekara Petrov
- Veliko Središte
- Poreski identifikacioni broj / Registarski broj PG : $107722894
Naša priča
Poštovani prijatelji!
Mi smo mala, zanatska mlekara koja svoj rad zasniva na 3 važna principa:
1. odnos prema prirodi (koristimo žetvene ostatke za zagrevanje vode, vozila na metan za distribuciju i staklenu ambalažu gde god je to moguće);
2. odnos prema životinjama (krave od kojih koristimo mleko nisu vezane, nisu u štalama i svakodnevno su na ispaši);
3. odnos prema mleku – nastojimo da što manje oštetimo mleko tokom prerade i da taj proces što kraće traje. U tom smislu nemamo ultrapasterizaciju, ultrafiltraciju i homogenizaciju mleka.
Zahvaljujući postojanju Facebook grupe “Mali proizvodjači hrane u Srbiji” sada imamo priliku da razvijemo i 4. princip – čvrsto povezivanje sa vama i razvijanje jednog odnosa medjusobnog razumevanja i podrške. Vi za nas niste mušterije, kupci već proširena porodica koju željno očekujemo da posetite naše imanje i mlekaru To se u Nemačkoj zove solidarna poljoprivreda a u anglosaksonskom svetu Community supported agriculture.
Svojevremeno je bila anegdota o “Banatskom rizlingu” kada je na pitanje kakvo je to vino njihov tehnolog odgovorio “Standardno loše!” I to je istina za industrijsku proizvodnju.
Naši proizvodi nisu standardni ali nisu ni loši naši proizvodi su zanatski i imaju svojstven ukus za mleko i mlečne proizvode:
1. maslac menja boju tokom godine;
2. pavlaka može da bude žućkasta zbog masti;
3. na vrhu kiselog mleka može da se izdvoji surutka jer je reč o nehomogenizovanom proizvodu surutka može da se popije
i kiselo mleko je potpuno ispravno;
4. na vrhu jogurta iz istog razloga može da se izdvoji surutka – jogurt samo treba promućkati
5. pekarski sir ima minimum soli (pa ne može dugo da stoji) tako da je rok trajanja do 5 dana.
6. mleko ima rok 2-3 dana od dana kada ga dobijete ukoliko ga prokuvate produžavate rok trajanja.
Kako se menja ishrana, kako se menjaju trave, tako se to odražava i u ukusu mleka. Naše mleko može kod nekoga da se “pokvari” jer je reč o živom proizvodu koji nije standardno isti za svaku bocu, svakoga dana ili svake sedmice! I ko je spreman za takvo “iznenadjenje” treba i da prihvati naš proizvod. Ukoliko te spremnosti nema onda ima toliko drugih mlekara koje traže svoje mesto pod suncem!
Podrazumeva se da svaki proizvod zamenjujemo ukoliko imate bilo kakve primedbe na kvalitet ili vraćamo novac!
UŽIVAJTE !
Ponuda i cenovnik
- Dečiji sir 1kg (komad varira od 1.2 -1.6kg) – 1208.33 dinara
- Maslac 200gr – 272,50 dinara
- Naša kisela pavlaka 0.18l – 60,00 dinara
- Naša surutka 1l (povratna staklena ambalaža) – 54,16 dinara
- Naš banatski sir 500gr - 200,00 dinara
- Naše mleko 1l (povratna staklena ambalaža) - 109,10 dinara
- Naš jogurt 1l (povratna staklena ambalaža) - 127,27 dinara
- Naš jogurt (čaša) 0.18l – 23,63 dinara
- Naš pastirski sir 1kg – 375,00 dinara
- Naš pekarski sir 450gr – 200,00 dinara
Maslac je savrsen,kiselo mleko takodje,jogurt mi je ok malo redak za moj ukus. 🙂
Ne zna se sta je bolje! Ali je pavlaka bila najvece odusevljenje od svega.
Voleo bih da je dogovoreni termin za dostavu malo precizniji, pa neka bude i 5 dana od porudzbine, ali da se zna kada stize. Ili npr. petkom se dostavlja u taj i taj grad, ili odredjeni deo grada. Trenutna situacija, “u narednih 5 dana”, je dosta fleksibilna. A priznacete, jogurt/pavlaka/kiselo mleko su proizvodi koji se svakodnevno trose, pa bi nam ovo pomoglo da se bolje opremimo izmedju dve dostave 🙂
Od kako sam otkrila mlekaru Petrov, isključivo kupujem njihove proizvode. Preukusni su i nemam nikavih problema sa stomakom. Nema šanse da bih se vratila industrijskim proizvodima. Kada sam prvi put otvorila pavlaku, raaaaspametila sam se. Veliko oduševljenje imam zbog staklene ambalaže. Primetila sam više puta (a možda je mene tako zapalo) da su pavlake u plastičnoj čaši ređe (zato kupujem u stalenoj mmm punomasna). Jogurt fantazijaaa.